Seat Remcilinders

Seat Remcilinders

Seat remcilinders

Een remcilinder of ook wel genoemd wielremcilinder is een gietijzeren of aluminium deel wat gemonteerd zit in de remtrommel op de ankerplaat en waarin zich 1 of 2 zuigers bevinden welke door een rubber stofhoes beschermd worden.

Efficiënt afgestemd op elke markt in Europa. AutoPartsOnline heeft alleen producten van een zeer hoogwaardige kwaliteit die minimaal voldoen aan OE kwaliteit. AutoPartsOnline heeft een zeer uitgebreid programma van meer dan 1.200 referenties. AutoPartsOnline levert naast de standaard wielremcilinder, ook de wielremcilinders met ingebouwde remkrachtverdeler. Tegenwoordig wordt ook steeds meer aluminium toegepast.

Seat remkrachtverdeler

Autopartsonline  levert zowel last-afhankelijke als druk-afhankelijke remkrachtverdelers.

Herken problemen met uw remcilinder

Wanneer uw remcilinder kapot is merkt u dit vaak doordat er remvloeistof weglekt of wanneer 1 (of) 2 zuigers door veroesting vast zitten. Indien u dit merkt is de remcilinder duidelijk aan vervanging toe. Indien u te lang met dit probleem blijft rijden kan het voorkomen dat u de gehele remvoering van uw Seat zult moeten vervangen. Wacht dus niet te lang hiermee.

Hoe werkt een remcilinder

Een remcilinder werkt via hydraulische druk die onstaat wanneer u het rempedaal indrukt. Deze druk wordt bekrachtigt door de rembereachtiger en drukt via de remslang en remleiding de cilinders naar buiten toe.